Bazaar De Lier

26, 27 & 28 oktober 2023

Steek de Domkaars in de fik!

domkaarsNee dit is geen oproep tot brandstichting of ketterij. Dit is een oproep om de nieuwe actie van de Bazaar te ondersteunen. Al langere tijd liepen we rond met het idee om een kaars te ontwikkelen van de Domtoren en wanneer verkoop je het beste kaarsen? Dat zijn toch de maanden november en december. Vandaar dat we nu samen met de Werkwinkel uit Wateringen een unieke Domkaars hebben laten maken.

De Werkwinkel is een dag activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij streven er met de cliënten naar om kwalitatief hoogwaardige producten te vervaardigen. Onder meer worden er tasjes, kaarsen, zeep, naamslingers en boeketten gemaakt.

Om een kaars te maken heb je een mal nodig en zodoende zijn we op zoek gegaan naar een model Domtoren. Dat viel nog niet mee om er één te vinden. Grotere modellen waren er wel zoals de zendingsbus in de kerk, maar uiteindelijk stond de oplossing gewoon in de vensterbank van de koster.

Van dit miniatuur dommetje zijn mallen gemaakt. Er kunnen per mal 2 kaarsen per dag gemaakt worden. Dus echt ambachtelijk werk. De kaarsen zijn er in een aantal verschillende kleuren en zijn te koop bij de Marskramer, de Carlton en het Penseeltje. Dus steun de Bazaar en de Werkwinkel en steek de Dom in brand voor € 7,50.

De bazaarcommissie

P.s. Bazaar is 26, 27 en 28 oktober 2017.

 

Bericht delen