Bazaar De Lier

26, 27 & 28 oktober 2023

Namens de kerkrentmeesters

Op donderdag 31 oktober 2019 gaat het beginnen: ons tweejaarlijks evenement ‘Bazaar Domkerk De Lier’ in het altijd gezellig en sfeervol ingerichte gebouw De Rank. En dit allemaal voor alweer de 28e keer. En telkens weer heb ik dan het gevoel van samenzijn, het met elkaar doen, plezier maken en het uiten van gemeenschapsgeest binnen onze kerkelijke gemeente.

Wat een voorrecht is het dan om dit alles te kunnen realiseren met zo ontzettend veel vrijwilligers en te zien dat deze vrijwilligers inmiddels door de jaren heen kunnen worden gekwalificeerd als professionals. De creativiteit, energie en bevlogenheid spat er van af! Kortom: geweldig!

In de voorgaande jaren is veel aandacht besteed aan de verdere voorbereidingen met betrekking tot de herinrichting van het kerkgebouw De Dom. Vanzelfsprekend in dit kader ook de kosten, die met een dergelijke herinrichting gemoeid zijn.

Zoals u wellicht heeft vernomen is er inmiddels een ‘adviesgroep interieur’ opgericht, hetwelk ook voor het kerkgebouw De Dom een belangrijke schakel zal zijn in de verdere ontwikkeling van de beoogde herinrichting. De kerkrentmeesters hebben voor dit jaar als doel gekozen de opbrengst van de bazaar te gebruiken voor het toekomstig nieuw interieur en het algemene onderhoud van het kerkgebouw.

Vanzelfsprekend gaan we er voor, maar … of wij échte duiten krijgen blijft onzeker. Deze mooie Nederlandse koperen munt werd nog gebruikt in de 17e en 18e eeuw en had toen een lage waarde.

Na 1816 is de duit afgeschaft. Maar wie weet is de verzamelwaarde nog de moeite waard.

De diaconie heeft als goed doel gekozen dit keer een bijdrage te willen geven aan Inloophuis Carma, een ontmoetingsplaats in Westland voor wie geraakt is door kanker, en Stichting Nazorg Westland, waarbij verdere begeleiding wordt gegeven aan hen die met de ziekte kanker direct of indirect te maken heeft of heeft gehad.

Prachtige doelen!

Als college van kerkrentmeesters wensen wij alle vrijwilligers toe ook deze editie weer tot een groot succes te maken. Alle bezoekers nodigen wij dan ook van harte uit om de stands te bezoeken en deel te nemen aan de verschillende activiteiten … en mocht u die duit niet in het zakje kunnen doen dan mag dit ook een Euromunt zijn! Wij zijn niet moeilijk…

Namens het college van kerkrentmeesters,

Reint Jan Zijlstra
Voorzitter Commissie van Kerkrentmeesters

Bericht delen