Bazaar De Lier

26, 27 & 28 oktober 2023

Het aftellen is begonnen!

Al maanden wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen van de 2-jaarlijkse bazaar in de Rank. Maandelijks zitten we met circa 25 personen bij elkaar om weer te brainstormen en te regelen. Er zijn natuurlijk de vertrouwde activiteiten, maar ook worden er weer nieuwe activiteiten verzonnen en uitgewerkt. De data worden geprikt en vastgelegd, vergunningen worden aangevraagd en iedereen wordt weer uitgenodigd om mee te denken.

De bazaarkrant is één van de eerste activiteiten die geregeld moet worden. Advertentieverkopers worden weer benaderd, er moet een tekening komen voor op de krant en alle stukjes moeten aangeleverd worden. Ondertussen gaat ook de loterijcommissie alvast verzinnen welke prijzen er op de loten komen te staan en wordt de notaris alvast gevraagd voor de trekking. Ook worden er weer lotenverkopers gezocht die huis-aan-huis de loten willen gaan verkopen.

De organisatie rondom de rommelmarkt bespreken alvast hoe zij dit jaar alles op rolletjes willen laten verlopen. Waar kunnen ze rommelmarktspullen opslaan, hoe en waar gaan ze de rommelmarktspullen uitstallen en hoeveel deense karren, kisten en tafels hebben ze hiervoor nodig? Dit jaar is er besloten om een grotere tent te plaatsten waar zowel de grote als de kleine rommelmarktspullen uitgestald worden. Deze tent moet natuurlijk eerst door een aantal sterke vrijwilligers worden neergezet. De boeken, speelgoed, kleding en het mooie servies blijven zoals voorgaande jaren in de Rank.

Op donderdag 29 oktober is er tussen 18.30 en 20.30 een speciale voorverkoop voor al deze spullen. Maar voordat het zover is worden deze rommelmarktspullen eerst door heel veel vrijwilligers huis-aan-huis opgehaald en gesorteerd op zaterdagochtend 24 oktober. Natuurlijk moet de grote zaal in de Rank ook ingedeeld worden voor onder andere verschillende spellen voor jong en oud, stands met creativiteit, oliebollen en het rad van avontuur. En voor dit rad van avontuur zijn echt een heleboel mooie prijzen ingekocht. Ook zijn de dames van de bloemen en planten aanwezig met hun mooie creaties, waardoor het een echte bloemenwinkel lijkt.

Sponsors voor de beamerpresentaties in de grote zaal en sponsors voor het fietsspel op vrijdagavond worden weer benaderd. Deelnemers voor het fietsspel ‘Rondje om de Domkerk’ worden gezocht. En als ludieke actie kan men op zaterdag 31 oktober tussen 10.00 en 17.00 komen ‘Schaatsen onder de Domtoren’ onder het genot van warme chocolademelk. Het doel van al deze bezigheden is natuurlijk geld ophalen op een hele gezellige bazaar voor het onderhoud van de Domkerk en de Rank én voor Stichting Avavieren.

Zoals u hierboven kunt lezen zijn hier heel veel vrijwilligers, sponsors en bezoekers voor nodig. Vandaar ons motto: “SAMEN IN TOUW VOOR DOMKERK EN RANK GEBOUW”. Namens de bazaarcommissie willen wij daarom iedereen van harte uitnodigen op deze gezellige bazaar.

Mariëlle Ridder,
Bazaarcommissie

Bericht delen