Bazaar De Lier

26, 27 & 28 oktober 2023

Goed doel 2023: Stichting Voedselbank Westland

Hoe moet het voelen om geen keuze in je boodschappen te hebben en wat er gegeten wordt? Staat u daarbij weleens stil? Bij de Voedselbank moeten onze klanten het gewoon doen met wat ze krijgen. Eten wat de pot schaft. Creatief zijn met wat er gegeten wordt. Puzzelen om rond te komen. Klant bij de Voedselbank wil je liever niet zijn maar er is geen keuze…

Er zijn 150 gezinnen, zo’n 600 mensen die wekelijks via de Voedselbank Westland de boodschappen krijgen. Dit realiseren we met 33 vrijwilligers. Op de donderdagochtend het transport, sorteren en in de middag uitdelen. We streven naar een gezond pakket tussen de 25 en 30 producten, zoveel mogelijk uit de schijf van vijf.

Onze klanten hebben het voordeel om in het Westland te wonen, met zijn vele verse groenten en fruit. Regelmatig kunnen we wat extra’s meegeven als vlees, kaas of zuivelproducten en sinds kort ook ontbijtpakketten voor schoolgaande kinderen. Mogelijk gemaakt door donateurs.

Jarige kinderen krijgen een verjaardagdoos beschikbaar gesteld door Stichting Jarige Job. Met elkaar helpen we de gezinnen, die het zo hard nodig hebben om even hun zorgen rond eten te vergeten. Eenieder die de Voedselbank een warm hart toedraagt en dat wil uiten in de vorm van een bijdrage: hartelijk dank.

Aart Quak
Voorzitter Stichting Voedselbank Westland