Bazaar De Lier

26, 27 & 28 oktober 2023

Bazaar 2015: Namens het college van kerkrentmeesters

abseilenDe 26ste bazaar is alweer in aantocht. Naar mijn gevoel is het nog maar kort geleden dat onze dominee destijds, Gerjanne v.d. Velde, van onze Dom kwam abseilen. Toch alweer 2 jaar geleden! Deze stuntactiviteit genereerde ook de nodige welkome publiciteit. Ik ben verrast dat de bazaarcommissie steeds weer iets unieks / ludieks kan bedenken. Benieuwd wat ze dit jaar bedacht heeft. Laat me graag verrassen 🙂

Ik weet dat ook dit jaar de voorbereidingen weer vroeg gestart zijn. Achter de schermen wordt al vanaf januari keihard gewerkt. Vanuit de bazaarcommissie is een belangrijk doel om er met zijn allen een gezellige en geslaagde bazaar van te maken. Een bazaar versterkt de gemeenschapszin en het gemeente-zijn en alleen al daarvoor zouden we het moeten blijven doen!

Als college van kerkrentmeesters (CvK) mogen we ook aangeven aan welke doelen we de opbrengst willen besteden. Dat wij kijken naar het financiële aspect, lijkt ons logisch. En gelukkig zijn we een levende gemeente en hebben we genoeg om handen.

Dit jaar waren de doelen voor ons niet zo heel moeilijk…..

Zoals velen van jullie weten, zijn we hard bezig geweest om een jong stel enthousiast te krijgen om de fakkel van Piet en Marjan over te nemen. Het succesvol runnen van ons verenigingsgebouw ‘De Rank’ is geen kleinigheid dat je er vrijwillig bij kan doen. Hier hebben we professionals voor nodig. Een ‘wissel van de wacht’ is tegelijk het moment om alles in en rond het gebouw eens goed te inspecteren en aan te pakken. En zoals altijd gaat niets-voor-niets. Zelf ben ik onder de indruk geraakt van de grootte van De Rank en heb ik diverse plekken ontdekt, waar ik eerder het bestaan niet van wist (of ik heb nooit goed opgelet). Wij denken dat de zaken die we opknappen zinvolle investeringen zijn.

Het andere dat iets verder weg op stapel staat is een vernieuwing van de verwarmingsinstallatie van de Domkerk. Deze willen we in het eerste kwartaal van 2016 beetpakken. Het motto voor deze bazaar is daarom:

SAMEN IN TOUW VOOR DOMKERK EN RANKGEBOUW

Ik wens iedereen namens het college veel plezier bij de Bazaar 2015. Veel succes aan de organisatie en bij deze de oproep aan alle Lierenaars om een kijkje te komen nemen.

Namens het college van kerkrentmeesters,

Peter de Rijcke
voorzitter Commissie van Kerkrentmeesters

Bericht delen