Goed doel 2011: Het Nederlandse Welkom Dorp

Het Nederlandse Welkom Dorp voor dakloze bejaarden in Sri Lanka is een van de belangrijkste projecten van het Family Help Programme. Deze door Herman Steur opgerichte organisatie trekt zich het lot aan van de allerarmste op dit eiland in zuidoost Azië. Tiny en Gerard Langerak bezoeken elk jaar deze Hollandse enclave in de tropen. Dit is de plek waar op straat zwervende bejaarden weer een menswaardig bestaan krijgen. Door deze Bazaar kunt u daar aan bijdragen!

Als je voor de eerste keer het Nederlandse Welkom Dorp binnen komt, denk je: ‘Dit is Nederland in de jungle’. De huisjes zijn in Hollandse stijl gebouwd en de straatjes hebben herkenbare namen. Herman Steur heeft zich bij de bouw laten inspireren door zijn geboortestreek. Het dorp heeft naast de woning een eetzaal met keuken, ziekenhuisje, eigen watervoorziening en een kerkgebouw voor vier religies. In het hoofdgebouw worden de gasten ontvangen, veel toeroperators nemen het Nederlands Welkom Dorp op in hun reisprogramma.

Het is heel mooi dat mensen kennis nemen van dit succesvolle project van het F.H.P. Maar het moet natuurlijk wel een succes blijven en daar is veel hulp bij nodig. In het dorp wonen nu 280 bejaarden die een dak boven hun hoofd hebben, drie maaltijden per dag, medische verzorging en aandacht van de zusters in het dorp krijgen. Het dorp heeft een grotere cappaciteit maar de financiële situatie laat het nu niet toe meer mensen op te nemen. Voor elke bejaarde moet namelijk een adoptie-adres in Nederland zijn die een vaste maandelijkse bijdrage geeft. Er zijn op dit moment te weinig adoptienemers in ons land, nieuwe donateurs zijn van harte welkom. De huisvestingskosten komen uit andere middelen, zo komt het onderhoud van het dorp voor rekening van woningstichting ‘De Woonplaats’ uit Enschede. Ook bezoekende toeristen kunnen een gift storten in een Giftbox in de Townhal.

De gelden die door deze bazaar beschikbaar komen voor het Nederlandse Welkom Dorp in Gonnawilla Sri Lanka, gaan in haar geheel naar de maaltijdvoorziening van de bejaarden. Vaak hebben deze mensen geen familie of zijn verstoten en een sociaal vangnet is er niet in dit land. Het is daarom goed dat wij in het rijke westen iets van onze overdaad delen en dat kan door naar de bazaar te komen en ruimhartig mee te doen aan alle spetterende activiteiten. U zult er geen spijt van krijgen!

De Lierse bevolking is goed op de hoogte van de activiteiten van de familie Langerak voor Sri Lanka maar mocht u meer informatie willen bel dan op 0174-540006 of spreek ze aan. Bekijk ook eens de website van het Family Help Programme, www.fhpholland.nl, de organisatie waar Tiny en Gerard mee samenwerken.

De bazaarcommissie geeft graag 5 % van haar opbrengst aan dit doel. We zijn ons bewust van onze taak te delen met de minder bedeelde op deze aarde. Dit goede doel in Sri Lanka moet voor iedereen een extra stimulans zijn de Bazaar 2011 te bezoeken!