Bazaar De Lier

26, 27 & 28 oktober 2023

Bazaars in het Westland

Een bijzonder fenomeen, die bazaars hier in het Westland. Een buitenstaander kijkt er vaak heel verbaasd van op als hij of zij hoort wat de opbrengst van dergelijke evenementen bedraagt.

Dat overkwam ook mij. Ruim 20 jaar werkte en woonde ik in Bleiswijk. Een bazaar voor de Nederlands Hervormde Kerk daar bracht meestal zo’n 25.000 gulden op. Toen ik in 1988 als docent op het Westland College ging werken, was ik héél verbaasd toen bleek dat de opbrengst van één actiedag van de leerlingen ruim 60.000 gulden opleverde. Dat was toch niet te geloven. Maar ja, dat gebeurt hier in het Westland. Het is natuurlijk heel fijn, dat er voor het goede doel zoveel geld wordt opgehaald. Maar dat is misschien niet eens het belangrijkste. Zeker zo belangrijk is de eensgezindheid en gedrevenheid van de organisatoren en de vele vrijwilligers die hun medewerkingen aan de bazaar verlenen.

Ik wil graag benadrukken dat wat mij betreft de bazaarcommissie weer een super mooie slogan voor de komende bazaar heeft bedacht: ‘Met het geld dat u besteedt, maken we de Dom weer up-to-date’. Want welk een belangrijke plaats neemt onze Dom hier in De Lier niet in!! Ik bezoek veel oudere gemeenteleden en bijna overal zie je een foto of schilderij van de Dom aan de muur hangen.  We hopen dan ook dat er het nodige geld zal worden besteed – en zo wordt onze prachtige Dom weer up-to-date!

Maar blijft toch vooral de wens dat de bazaar weer een heel gezellig festijn moge worden!

Bart Schoone

Bericht delen