Goed doel 2015: Stichting Avavieren

>> Lees hier een dankwoord en update van Stichting Avavieren

Stichting Avavieren is in 2014 opgericht met als voornaamste doel om in de nabije toekomst zorgeloze, betaalbare vakanties aan te bieden aan kinderen en volwassenen met een beperking, samen met hun ouders of verzorgers.

Hiertoe is op 19 september 2015 de samenwerking gestart met Strandpark Vlugtenburg te ‘s-Gravenzande om 9 volledig aangepaste en rolstoelvriendelijke bungalows neer te zetten. Gezinnen kunnen hun behoeften aangeven op het gebied van de benodigde zorg en de aanpassingen in de vakantiehuizen. Avavieren zorgt ervoor dat deze voorzieningen worden geregeld. In de loop van 2016 hoopt zij de eerste gasten te verwelkomen.

In de schoolvakanties biedt Avavieren deze gezinnen een aantrekkelijk programma aan, met als uitgangspunt dat alle activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn, in een ontspannen sfeer waarin niets moet en alles mag. Zo zullen er bijv. strandactiviteiten worden georganiseerd waarbij gebruik gemaakt zal worden van strandrolstoelen en een strandrups, zodat kinderen in een rolstoel ook het strandleven en de zee kunnen ervaren.

Doordat een team van kundige vrijwilligers degene met een beperking, eventueel samen met hun gezonde broertjes en zusjes, begeleidt, krijgen de ouders ook de gelegenheid om tot rust te komen.

Naast de praktische behoeften op zorgvlak en het activiteitenaanbod, wordt er ook ruimte geboden voor zaken als lotgenotencontact, uitwisseling van kennis en ervaringen en de mogelijke deelname aan specifieke grensverleggende en leerzame activiteiten.

De initiatiefnemers, Hans en Elly Prins, weten uit ervaring dat er grote behoefte is aan dergelijke vakanties. Als vrijwilligers hebben zij al een tiental jaar gemerkt wat de impact is van een zo’n vakantie voor zowel degene met een beperking als diens familie. Voor beiden is een dergelijke ervaring vaak grensverleggend. Daarnaast biedt het de ouders hernieuwde energie en kracht om de zware zorgtaak weer op zich te kunnen nemen in het dagelijks leven.

Buiten de schoolvakanties worden de bungalows met name verhuurd aan zorginstellingen en mensen met een beperking. Avavieren richt zich dan specifiek op volwassenen die hulpbehoevend zijn en waarbij bijv. extra zorgvoorzieningen noodzakelijk zijn. Deze zaken kunnen dan indien gewenst door Avavieren van tevoren worden ingekocht.

Ontspannen op vakantie, dat wil iedereen. Stichting Avavieren spant zich in om dit mogelijk te maken voor mensen met een beperking en hun ouders of verzorgers. Op een mooie locatie, dicht bij het strand en met volop activiteiten voor jong en oud.

Helpt u mee?

Hans en Elly